Schrijfles

16-04-2018

WAAR HEEFT DE SCHRIJFCOACH JE HET MEEST MEE GEHOLPEN?

Marije: Om zelf mooie verhalen te schrijven.
Jennifer: ik heb geleerd dat gedichten niet altijd hoeven te rijmen, als het, nou ja dat is een beetje moeilijk om uit te leggen maar 'als het maar een beetje een soort van uit je mond glijdt of een beetje als een lied is'. Ik heb geleerd hoe een verhaal ongeveer in elkaar steekt

HOE IS HET OM MET EEN GROEPJE LES TE KRIJGEN?

Marije: Het is erg leuk, en je leert van elkaar. Als de één een vraag heeft of haar verhaal moet verbeteren, denk ik wel eens: dat kan ik ook wel gebruiken of doen. Omdat we allemaal op dezelfde school zitten, zien we elkaar ook wel vaak. Dus we kenden elkaar al goed.

Monika: Wel leuk, je bent er met zijn allen en je kunt elkaar altijd om hulp vragen. Maar soms is het ook wel saai want dan snapt de ander het nog niet en dan kun je nog niet beginnen omdat de schrijfcoach het dan nog uit moet leggen. Maar als we ons verhaal moeten voorlezen en de ander leest het voor dan krijg ik ook weer ideeën voor een verhaal. Dat is wel handig.

WAT ZOU JE NOG WILLEN DOEN IN DE LAATSTE SCHRIJFLESSEN?

Marije: Ik denk dat ik wil leren om mijn eigen verhaal verder te kunnen schrijven. En om nog meer verhalen te kunnen schrijven. ik heb al heel veel geleerd, maar er kan ook nog heel veel bij.
Jildou: Een gedichten les! Dat lijkt mij heel leuk, ook omdat ik wel goed gedichten kan schrijven. Met zijn allen een boek schrijven.
Jennifer: . Ik heb misschien ook nog wel zin in te leren om goede tekeningen er bij te maken.

DENK JE DAT JE DOORGAAT MET SCHRIJVEN?

Marije: Ja, dat weet ik zelfs wel zeker. Ik vind schrijven leuk, en door deze schrijflessen vind ik het nog leuker. Ik hoor nu namelijk weleens in de klas dat ik goed kan schrijven, en dat ik ze moet helpen met een verhaal. Dat geef me veel energie. Als ik een computer zie, of een kladblok, heb ik ook meteen zin om te schrijven.
Jildou: Ja, omdat ik het leuk vind om te doen. Ik vind het heel leuk om verhalen te bedenken want ik heb heel veel fantasie. Mijn schrijfcoach vind ook dat ik heel goed gedichten kan schrijven. Dat vind ik ook leuk om te doen!
Monika: Zeker weten. Ik vind het heel leuk om te doen en heb meestal wel ideeën. Ik heb ook elke als we de schrijfcursus hebben er zin in. Thuis schrijf ik ook verhalen, ook op school. Omdat ik het heel leuk vind om te doen. En ik krijg ook de kans om mijn schrijftalent meer te ontwikkelenin de laatste schrijflessen.
Jennifer: Als het kon zou ik graag een verhaal willen maken waar van een boek word gemaakt, of dat ik later schrijfster word.

gedicht  van Jildou:

Ik zie hem stralen,

Jij ziet hem stralen,

Samen zien we hem stralen,

We houden allebei van hem,

Maar ik meer,

Ren op hem af zegt de engel,

En geef hem een zoen,

Dan houd hij van je,

Voor altijd.

 

 

Door sporttalent vroeg te ontdekken is de kans om topsporter te worden aanzienlijk groter

Contact
Centrum voor talentonwikkeling
Groot Schavernek 9-F
8911 BW Leeuwarden

058 289 5365
kees.elzinga@kunstkade.nl