Tekentalent Elske

19-04-2018

Vanavond vol trots gekeken naar Elske, een tekentalent die ik mag begeleiden voor het programma CVTO van Kunstkade. Voor een volle Harmonie presenteerde ze haar mooie schilderij tijdens de finale van Arts Expression van Piter Jelles.  

 

 

In de voorrondes was ze nog wat onzeker vanwege de verschillen in leerniveau's en leeftijden. Ik herken dat heel erg vanuit mijzelf van vroeger en weet nu wat dit voor een verspilde aandacht is.

Onzekerheid is goed. Wanneer je onzekerheid op waarde schat, stimuleert het je om het maximale uit jezelf te halen. Voorwaarde is wel dat die onzekerheid dan wel vooral uit jezelf voortkomt en niet uit een onredelijke vergelijking met een standaard die veel te algemeen is gekaderd om een persoonlijk talent aan af te meten. Te meer, omdat dit talent vol overgave, en vooral in een persoonlijk proces, ontwikkelt wordt.

Ik zie dat ze nu al veel beter is dan ik op haar leeftijd en heb haar en haar ouders dit ook verteld. Hierop glunderden ze even.  

Net zoals ik vanavond even vol trots in het hoekje van de zaal zat te glunderen toen zij het grote podium betrad en over haar werk vertelde.  

Goed gedaan Elske!

geschreven door L.J. van Tuinen (tekenleraar van Elske)

 

Door sporttalent vroeg te ontdekken is de kans om topsporter te worden aanzienlijk groter

Contact
Centrum voor talentonwikkeling
Groot Schavernek 9-F
8911 BW Leeuwarden

058 289 5365
kees.elzinga@kunstkade.nl